آغاز رقابت‌های اولین المپیاد ملی ورزش همگانی

در این المپیاد، دانشجویان در شش رشته شوت فوتبال هدفمند، هفت سنگ مهارتی، شوت بسکتبال، فریزبی، طناب زنی و آمادگی جسمانی به رقابت می‌پردازند.

این رشته‌ها بر اساس نظر خواهی و انتخاب، مدیران تربیت بدنی بخش‌های مختلف آموزش عالی شامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاه فنی و حرفه‌ای، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه‌های غیر انتفاعی انتخاب شده که با جمع بندی صورت گرفته این شش رشته در اولین المپیاد گنجانده شد.

دکتر مجتبی صدیق، معاون وزیر و رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری، نیز در این مراسم ضمن قدردانی از دانشگاه تهران در برگزاری و میزبانی اولین المپیاد و با اشاره به اینکه وزارت علوم در سه بخش ورزش‌های همگانی قهرمانی و بین‌المللی فعالیت دارد گفت: «ورزش‌های همگانی در دانشگاه‌ها اجرا می‌شد اما در این چند سال اخیر تصمیم بر این بود که در سطح ملی همه دانشگاه‌ها در این بخش از ورزش مشارکت داشته باشند».

رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری، با اظهار اینکه در بخش رقابت‌های علمی هم المپیاد دانشجویان را داریم، افزود: «در سطح وزرات علوم و دانشگاه‌ها تلاشمان بر این است که امکانات بیشتری را برای ورزشکاران فراهم کنیم، سرانه فیزیکی از ۱۸/‏۱ تا پایان سال به ۵۰/‏۱ متر مربع خواهد رسید».

دکتر صدیق با اشاره به اینکه در یکصد خوابگاه دانشجویی امکانات ورزش همگانی در سال گذشته فراهم شده و امسال نیز یکصد خوابگاه دیگر از این امکانات برخوردار خواهند شد، بیان کرد: «۲۶ درصد از دانشجویان ما تحرک بدنی مناسب در طول هفته ندارند و امیدواریم که این رقابت‌ها به افزایش ورزش همگانی کمک کند و ورزشکاران باید به این مهم توجه کنند و در کنار رقابت‌ها رفاقت‌ها را فراموش نکنند».

دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران، با اظهار اینکه دانشگاه تهران به همکاری بخش عظیمی از همکاران خود و سازمان‌های مختلف توانست افتخار برگزاری این رویداد بزرگ را پیدا کند، گفت: «المپیاد ورزش همگانی هرچند مقام قهرمانی ندارد اما یک امر مهم در آن است که باید قدر بدانیم و آن تلاش شما عزیزان در یک مشارکت جمعی است و این رویداد به نهادینه شدن فرهنگ ورزش همگانی کمک خواهد کرد».

معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن تسلیت درگذشت نابغه ایرانی ریاضی، زنده یاد دکتر مریم میرزاخانی خاطر نشان کرد: «دکتر میرزاخانی نماینده شایسته‌ای برای دختران و زنان این مملکت بود و شک ندارم توسعه کشور در گرو فعالیت و مشارکت دختران و زنان پاینده و بلند پرواز این کشور خواهد بود».

دکتر محمد پورکیانی، مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ورزش را به عنوان یک مقوله اجتماعی و ابزار مهم با کارکردها و تأثیرات گسترده برشمرد که نقش ارزنده‌ای در دنیای امروز ایفا می‌کند.

وی افزود: «ورزش و فعالیت بدنی جزئی از فرهنگ هر ملت است و ورزش همگانی ابزاری برای سلامتی، نشاط، رشد ظرفیت‌های اخلاقی، اجتماعی و عاطفی همه آحاد جامعه به ویژه در نسل جوان است».

در این المپیاد در بخش دختران ۹۳ تیم از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور شرکت دارند و در رشته‌های شش‌گانه مسابقه خواهند داد.